Menu

Apple i la censura del iphone

July 30, 2008 - apple, code
Ara que ja tenim el iphone a “casa”, m’he posat a mirar més en serio tot el tema del desenvolupament amb iphone (simuladors suxxxx), i la veritat és que tot fa una mica de tufillo a podrit… però començem pel principi:
Al principi apple va dir que la plataforma iphone (o ipod touch) seria una plataforma tancada i que no es podria fer software. Després, molta gent es va queixar i van accedir a treure un kit de desenvolupament però amb limitacions. Aquestes limitacions no estaven en el hardware, sino en els continguts, i aquí és on vaig començar a veure problemes…
Si vols, pots baixarte el SDK for free (de fet jo me l’estic baixant desde la primera beta) i pots començar a fer software… però no el pots distribuir en altres dispositius reals, perque? dons perque necessites que tingui una firma digital, i per poder firmar digitalment has de formar part del Developer program de apple i pagar 99€/any (vamos, t’han de fitxar), d’aquesta manera tu i solament tu podràs fer soft per el iphone, i com el software estarà firmat per la teva identitat, sempre sabràn d’on prové.
La teoria és molt bonica, ja que ells ens volen vendre que això ho fan per controlar que ningú farà ‘malware’, ni virus ni res… però la veritat és una molt diferent, ja que si mirem detingudament les restriccions del acord del desenvolupador, posa coses com que no es pot revelar informació Confidencial (=tots els materials del iphone ¿?), i per tant, està prohibit per exemple fer foros, llistes de distribució, etc… una bogeria total!!! Però això no acaba aquí, ja que amés apple prohibeix fer software de tracking (GPS, tom tom¿?) o de multimèdia (un player de audio-video)… què passa apple? tens por que algú faci un software millor que el teu bonic itunes?
Un altre punt a tenir en compte és que les aplicacions sol es poden distribuir per mitjà de la itunes store, lo qual vol dir que prèviament ha passat per la revisió de la gent de Apple, i segur que miraran totes aquestes normes amb lupa. I, encara que paguis religiosament els teus 99€ i facis un programa que sigui la reòstia, i el venguis per 0€, apple et pot tallar les ales, ja que tenen un contracte que t’han fet firmar “per collons” (per defecte l’acceptes si t’instal·les el SDK).
La veritat, tenia en ment fer el pomod per iphone (seria com un somni per mi poder escoltar els mòduls de demos en aquesta plataforma), i tenia pensat afegir viewers 3d i efectes típics de demos…. però… pa que? Apple s’ha posat molt estricta amb aquesta plataforma i crec que m’hauré de buscar la vida amb SDK’s “no oficials” per poder fer els programes/demos que a mi m’agraden… ells s’ho han buscat!!!
Amés, si algú em ve amb les xorrades dels virus… li diré que en “teoria”, el soft del iphone és un derivat del MacOSX, que crec que és molt segur… i no tindria que haver cap problema en aquest sentit… potser és que apple no les te totes en qüestió de seguretat…

Si es que fins hi tot Microsoft s’ho han muntat millor amb els SDK de windows mobile!!! No tenen restriccions de cap tipus amb el software, porten anys amb ell, hi han milers de pàgines amb documentació… i virus¿? tot i ser un sistema 1000 vegades mes inestable i insegur que el de apple, té molt poc virus i pràcticament inofensius…

Així que…. apple… l’estas cagant, t’estàs convertint en la nova Micro$oft?
Esperem que rectifiqui aviat o haurem de passar-nos al SDK no oficial, i tenir que actuar al “marge de la llei”, tot per poder programar els nostres 4 programes… què trist, no?

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spammer, go home! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.