Menu

Apple i intel… que no s’ha dit ja?

January 19, 2006 - apple
Com aixo no es un noticiero, no dire res que no sabeu: Apple i intel ara van juntets de la ma.
En primera intància sembla bo: Processadors mes ràpids, preus mes econòmics, etc etc.
Tot i aixi, em sorgeix un dubte: Apple, fins ara, renovava la gamma cada any mes o menys (amb canvis menors pel mig), en part, perque IBM no era capaç de oferir una oferta de xips suficientment gran.
Això feia que els enginyers de soft de Apple s’ho tinguessin que currar per oferir noves prestacions amb el mateix xip G4 de feia un any. En infromàtica aixo pot suposar tot un repte: 1 any amb el mateix xip, amb noves prestacions i amb igual (o major) velocitat.
Això feia que tinguessin un S.O. polit, estable, etc etc… i sobretot, que anava en qualsevol màquina, podies tenir un sistema amb un G3 a 933MHz funcionan perfectament, casi igual que un G4 a 1,4GHz (la ultima “fornada” dels portàtils).

Ara ens trobem amb un sistema diferent: intel. Però anem mes enllà: Actualitzacions de xips cada 3 mesos, noves velocitats cada mes, SSE3, SSE4, SSEPolles, MMXdelamuerte, etc. Que creieu que pot passar? A priori, la meva bola màgica de cristall, em diu 2 possibilitats:
1- Seguir amb les actualitzacions cada any: Els Macs continuran tenint una llarga esperança de vida, un S.O. estable i robust… pero… pensem una mica… imaginem que em vull comprar un portàtil de la muerte, i els macbook’s encara no s’han renovat desde fa un any… miro característiques i… jooder!! el macbook va a 1GHz menys que el Toshiba que val menys!! (o lo que sigui). Si Apple opta per actualitzar cada molt temps es trobara amb un desfassament tecnològic de les seves màquines cada 6 mesos, a mes que renovar una gamma li suposara canviar MOLT hardware (no sol xip sino tambe placa base, busos, memòria ram…).

2- Apple treu actualitzacions dels seus Mac’s cada 3 mesos: Vale, Apple estara “a la onda” dels xips i oferirà maquines amb prestacions equivalents a Toshiba, Dell,… pero.. que passarà amb el S.O.? Incompatibilitats? Rendiment pèsim del sistema en maquines de mes de 1 any?

Nose… de moment ninguna de les dues possibilitats m’atrau gaire, la veritat… que creieu que passarà? hagan apuestas señor@s!!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spammer, go home! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.